5 Kasım 2014 Çarşamba

KÖSTEBEK PASTA


MALZEMELER

Keki için:

2 yumurta
1 su bardağı  toz şeker
75 gr. margarin(eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı  süt
1 paket kakao
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un

Kreması için:

2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
50 gr. damla çikolata
2 tane muz
3 yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI:

Kek için;yumurta şeker,süt,sıvı yağ,un,vanilya,kabartma tozu karıştırılır,son olarak kakao eklenir,karıştırılır.Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine dökülür.180 derecede yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Kekin pişmesini beklerken krema malzemelerini çırpın ve dolapta soğumasını bekleyin. Kek piştikten sonra soğumasını bekleyin. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün ve su bardağı ile birlikte küçük yuvarlaklar kesin. Önceden hazırlanan kremayı oluşan keklere sürün. Kekten kalan kırıntıları da bir kapta birleştirilip iyice ufalayın ve kremanın üstüne serpin.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder