İşte bizim meşhur mantımız.Aslında mantı deyince ilk akla gelen KAYSERİ MANTISI dır.Fakat bizim ÇORUM MANTISI da en az onun kadar meşhurdur.Aralarındaki tek fark Kayseri Mantısının içi kıymalı olur, bizim mantımız ise içi boştur.Çorum da mantı genelde Ramazana özeldir.Her iftar mutlaka mantı pişirilir.Ramazana özeldir.Her iftar mutlaka mantı pişirilir.Ramazana bir hafta kala tüm akraba,komşu toplanır, mantılar bükülür ve kızartılır.Öyle az uz değil.10 kiloluk undan bükülür.Bizim mantımızın bir diğer özelliği kızartılmasıdır. Mantılar özenle büküldükten sonra bir tavada sıvı yağla ya da fırında az bir yağla kızartılır.Mantının hamuru sadece un ,su ve tuzdan yapılır.
Çok sert hamur yoğurulur, bezelere ayrılır. Olabildiğince büyük açılır.Minik minik kareler şeklinde kesilir ve dört köşesi birleştirilir.
Malzemeler;
- Bir tabak mantı
- 2 kaşık yağ
- 2 kaşık salça
- Yeterince su,tuz,pul biber
- 2 kaşık kıyma
- Üzerine sos için sarımsaklı yoğurt ,maydanoz ve kuru nane
.jpg)
Öncelikle yağımızı tencerede eritiyoruz.Erittikten sonra salçamızı katıyoruz.Üzerine kıymayı koyuyoruz. Suyunu ilave edip kaynamasını bekliyoruz.Kısık ateşte mantılar pişene kadar bekliyoruz.piştikten sonra suyunu süzüyoruz. Mantımızı sıcak sıcak servis ediyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt maydanoz ve pul biber ile servisini yapıyoruz.AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder